Restaurant ’t Kraantje – Zwartsluis

Sinds 1 april 2017 is restaurant ‘t Kraantje, aan de Kranerweerd in Zwartsluis, weer geopend voor bezoekers die binnen in het restaurant en de serre alsmede op de verwarmde terassen rondom het restaurant prima kunnen verpozen.

Voordat het oude Kraantje op 27 oktober 2016 gesloopt werd, bestond deze uit oude prefab units die hun tijd meer dan hadden uitgediend.

Het nieuwe Kraantje dankt haar karakter aan de robuuste houten hoofddraagconstructie van houten gebinten van de houtsoort  “Demerare Groenhart” (Surinaams tropisch hardhout).
De balken zijn hier aan een 2e leven begonnen nadat ze zijn ontleed uit afgedankte houten zeesluisdeuren van de haven van Antwerpen waar dit hout ca 80 jaar onder water heeft gestaan.

Het is een absolute aanrader hier eens een hapje te gaan eten om deze bijzondere sfeer te proeven.

De gehele bouwperiode heeft ongeveer een halfjaar in beslag genomen. Met de start van de bouw ca 1 november 2016, de oplevering ca 15 maart 2017 en de opening op 1 april 2017. Voor de sloop, is er van maart 2016 tot en met oktober 2016 al voorbereidend werk gedaan. Dit hield onder andere in: de voorbereiding van het houtwerk, het ontdoen van de ijzerwerken, het zagen van balken en maken van houten spanten.